JNPRODWEB

חשיפה - בית הספר לאמנויות התקשורת הטלויזיה והמולטימדיה: מסלול לימוד תחקיר ובימוי דוקומנטריים

ביה"ס חשיפה הוקם לפני כעשור במטרה להכשיר יוצרים ואנשי מקצוע בתחומי המדיה השונים ובתחום של טכנולוגיה עתירת ידע.

כבית־ספר בין־תחומי לאומנויות התקשורת, הטלוויזיה והמולטימדיה, חשיפה מכוון אל מגוון רחב של סטודנטים ודוגל בחופש יצירה ובפיתוח משמעת עצמית ומקצועית בהנחיית מיטב המרצים.

תכניות הלימודים הייחודיות ניתנות ברמה אקדמית גבוהה. מרבית מסלולי הלימודים מקנים נקודות זכות להמשך לימודים לתואר B.A של האוניברסיטה הפתוחה.

בחשיפה מקפידים על בחירת נושאי לימוד אקטואליים, פיתוח מיומנויות לחשיבה יצירתית בצד לימוד מעמיק של טכנולוגיות - דבר המאפשר לבוגרי חשיפה להיקלט בתעשייה מיד עם תום לימודיהם.

הקורסים שבתכניות הלימוד מועברים בסדנאות ובשיעורים פרונטליים על־ידי מיטב היוצרים והמומחים בתחומים השונים.

אודות מסלול לימוד: תחקיר ובימוי דוקומנטריים

מרכז מקצועי: אמיר גרא, עיתונאי, במאי ומפיק סרטים דוקומנטריים.

מבוא:
בשנים האחרונות חלו שינויים דרמטיים בתעשיית הטלוויזיה והתקשורת בישראל. מחד, קשה לחדור למערכות שידור קיימות ומאידך, כרטיס הכניסה לתעשייה עובר דרך ההפקה והיצירה העצמאית הדוקומנטרית. כוחה של היצירה הדוקומנטרית פרץ ותפס מקום חשוב במערך השידורים ואף זכה להכרה בינלאומית רבה. כיום, ישראל היא מעצמה דוקומנטרית בכפר התקשורת הגלובלי, וסרטים דוקומנטריים ישראליים זוכים בפרסים יוקרתיים רבים.

מטרות הסדנה:
התמחות כיוצרים דוקומנטריים והתמחות בעיתונאות טלוויזיה
הכשרת יוצרים דוקומנטריים; הקניית כלים יצירתיים, מעשיים ומקצועיים לעולם היצירה הדוקומנטרית תוך הדגשת הזרמים המובילים בתעשייה, היצירה האישית, והדוקו–אקטיביזם; לימוד תחקירי שטח; לימוד והתנסות בכתיבת תסריטים לכתבות תחקיר וסרטים; לימוד יסודות ההפקה כמפיקים עצמאיים ופתיחת צוהר לבימוי.

נושאי הלימוד:
תחקיר ותסריט: יסודות התחקיר; התחקיר כבסיס ראשוני לעבודת הטלוויזיה; פיתוח חשיבה חתרנית ויוצרת; תחקירי שטח;התחקיר המצולם; מבוא לעולם היצירה הדוקומנטרי; אבני הבניין של התסריט הדוקומנטרי; התסריט כסיפור קצר; המעבר מרעיון לתחקיר ולתסריט; כתיבת סינופסיס ותסריט; הקונפליקט בסרט דוקומנטרי; לימוד פיתוח וכתיבה של הז'אנרים המובילים כיום בתעשייה: הסיפור האישי וסרטי דוקו–אקטיביזם.

הפקה: ההפקה הדוקומנטרית - מהי; המפיק העצמאי; כתיבת הצעות הגשה באופן אטרקטיבי לגופי שידור וקרנות; תורת התקציב: הפקה ראשונית ללא תקציב כולל - כיצד עושים את זה; קו–פרודוקציה: הדרך להפקות בינלאומיות; שיטות להשגת מימון בינלאומי - קרנות וארגונים נותני חסות; מצב שוק הדוקומנטרי בארץ; פיצוח שאלת מיליון הדולר של “מה הולך היום"; כיצד ייראה תחום הטלוויזיה של המחר; האינטרנט, IPTV והמודל העסקי המסתמן להפקה ושיווק סרטים.

צוהר לבימוי: כיצד מביימים סרט וכתבה דוקומנטריים; מה קורה כשהתסריט והמציאות לא נפגשים; חשיבות הפתיחה; נקודת האמצע בסרט; כיצד נסיים סרט - "טעם של עוד" או מילוי הצפיות; מה בין עריכה לבימוי; האם גם אני יכול צעדים ראשונים בפיתוח רעיון אישי.

שיטת הלימוד:
הרצאות תיאורטיות ומעשיות של מרכיבי העשייה הדוקומנטרית; סדנאות תרגול כיתתיות והתנסות מעשית בכתיבת תחקירים ותסריטים; צפייה בקטעי סרטים וכתבות דוקומנטריים וניתוחם; הרצאות של מרצים אורחים, בתחומים הנלמדים בקורס; קריאת הספרים “סיפור" של רוברט מקי ו"איך לכתוב תסריט" של קובי ניב; תרגול כתיבת תחקיר, סינופסיס ותסריט; הגשת עבודת גמר: ייזום רעיון לכתבה/סרט דוקומנטרי והגשת עבודה כתובה שתסכם את שלב התחקיר, הסינופסיס, התסריט והצעה לבימוי.
משך הסדנה: 17 מפגשים, בני 5 שעות שבועיות כל מפגש, יתקיימו אחת לשבוע בשעות הערב.
נא השאר פרטיך כאן ונציגנו יצור עימך קשר בהקדם: