JNPRODWEB

חשיפה - בית הספר לאמנויות התקשורת הטלויזיה והמולטימדיה: מסלול לימוד כתיבה עיתונאית

ביה"ס חשיפה הוקם לפני כעשור במטרה להכשיר יוצרים ואנשי מקצוע בתחומי המדיה השונים ובתחום של טכנולוגיה עתירת ידע.

כבית־ספר בין־תחומי לאומנויות התקשורת, הטלוויזיה והמולטימדיה, חשיפה מכוון אל מגוון רחב של סטודנטים ודוגל בחופש יצירה ובפיתוח משמעת עצמית ומקצועית בהנחיית מיטב המרצים.

תכניות הלימודים הייחודיות ניתנות ברמה אקדמית גבוהה. מרבית מסלולי הלימודים מקנים נקודות זכות להמשך לימודים לתואר B.A של האוניברסיטה הפתוחה.

בחשיפה מקפידים על בחירת נושאי לימוד אקטואליים, פיתוח מיומנויות לחשיבה יצירתית בצד לימוד מעמיק של טכנולוגיות - דבר המאפשר לבוגרי חשיפה להיקלט בתעשייה מיד עם תום לימודיהם.

הקורסים שבתכניות הלימוד מועברים בסדנאות ובשיעורים פרונטליים על־ידי מיטב היוצרים והמומחים בתחומים השונים.

אודות מסלול לימוד: כתיבה עיתונאית

מטרת הסדנה המעשית:
הקניית מיומנויות היסוד הנחוצות לכתיבה ולשכתוב בעיתונות ורכישת טכניקות של עבודה עיתונאית בתחומים השונים בעיתונות היומית ובמגזינים.

נושאי הלימוד:
כתיבה חדשותית: סקירה היסטורית; מיפוי עולם העיתונות הכתובה והאלקטרונית על ציר המתח שבין "המעניין" לבין "החשוב"; התקשורת לסוגיה השונים בארץ ובעולם; שפת העיתונות כמוטיב חי ודינמי; סייגי התקשורת: צנזורה, צנעת הפרט, דובר צה"ל ותקדימים; כיצד הם משפיעים על שיקול הדעת של העורך; מקורות המידע העיתונאיים; הידיעה העיתונאית - יסודות הכתיבה העיתונאית; יחסי ציבור ומניפולציה של מקורות מידע; ידיעות חדשותיות - קביעת פרמטרים שונים למיון, לקיצור ולעריכה, "הוצאת דברים מהקשרם"; כתיבת חדשות וידיעות ועריכתן; מלאכת נתינת הכותרות; ניתוח ביקורתי של עיתונים יומיים; מבנה העיתון היומי.

כתיבה מגזינית: אתיקה: זכות הציבור לדעת והסייגים שאיתם מתמודדים העיתונאים העצמאיים; התחקיר, לב ליבה של הכתיבה העיתונאית, הטכניקות השונות וליווי בזמן אמת של תחקירי סטודנטים; טכניקות של ראיונות: מריאיון תוקפני לריאיון מתיידד - היתרונות של כל שיטה; הכתיבה האישית והמגזינית לסוגיה; הזיקה לחומרי המציאות; כתיבת מאמרים ומסות, ועל ההבדל בין מאמר לכתבה; בין ידיעה לכתבה - כתבת צבע, הרחבה, העמקה; ההיבט החזותי של הכתיבה המגזינית, תפקידיהם של העורך הגרפי ועורך הצילומים.

מהלך הלימודים: הסטודנטים ירכשו כלים, עיוניים ומעשיים, ויתרגלו אותם בסוגי הכתיבה השונים - כתיבה עיתונאית ומגזינית. במסגרת הסדנה המעשית יערכו הסטודנטים היכרות עם מגוון "המוצרים העיתונאיים" הקיימים, וכן יבקרו במחלקת החדשות של כלי תקשורת גדולים. הסדנה מבוססת על הרצאות פרונטליות והרצאות אורחים, הגשת תרגילים ניתוח וביקורת עבודות.
משך הסדנה: 17 מפגשים, בני 5 שעות שבועיות כל מפגש, יתקיימו אחת לשבוע בשעות הערב.
קורס זה אינו מקנה נ"ז להמשך לימודים לתואר ראשון של האוניברסיטה הפתוחה.
נא השאר פרטיך כאן ונציגנו יצור עימך קשר בהקדם: